Grup Estudis PoliticsGrup Estudis Politics

Menu


ACTIVITATS - 30è homenatge a Salvador Allende


30è homenatge a Salvador Allende 11-09-2016

El proper diumenge 11 de setembre de 2016 a les 10.30 es celebrarà un nou homenatge a Salvador Allende a la plaça que porta el   seu nom al barri del Carmel, que va ser inaugurada el gener del 1985. L'acte és organitzat pel Comitè Ciutadà per l'Homenatge a   Salvador Allende de Barcelona i el Centro Salvador Allende, i compta amb el suport de Casa Amèrica Catalunya.

La ciutat de Barcelona ha celebrat aquest homenatge des de l'any 1986, recordant el cop d'estat de l'any 1973 a Xile. És a dir que    enguany es commemoren els 30 anys seguits d'aquest homenatge de Barcelona a Salvador Allende. L'acte va néixer de la decisió espontània d'un grup de dones i homes que volien recordar la figura del president de Xile.

Posteriorment es va assumir el caràcter institucional de l'acte per part de l'Ajuntament. El govern de CIU va decidir que perdés  aquest caràcter institucional i va ser llavors quan es va crear un Comitè Ciutadà, format per entitats, partits, sindicats i persones  que organitzen activitats en record de Salvador Allende. Actualment l'acte torna a comptar amb el suport de l'Ajuntament de   Barcelona.

Enguany la persona convidada per tal de fer una intervenció al públic és Marina Subirats, sociòloga que ha treballat de forma molt  intensa en els àmbits de l'educació i el feminisme, activista i política de sempre compromesa. També intervindrà Eulogio Dávalos, president del Centro Salvador Allende. L'acte també inclou l'actuació musical de Alturas i Cabro Homer i la participació de FOC i els  trabucaires de Perot Rocaguinarda. Els moments més emotius de l'acte són també poder escoltar per megafonia les darreres paraules de Salvador Allende, les ofrenes florals i el cant dels himnes nacionals i del Venceremos.

Podeu veure les fotografies de l'acte clicant aquí.


Imprimir Grup Estudis Politics© Grup d'Estudis Polítics

Avís Legal

Política de Privacitat

Mapa Web

Uneix-te

Contacte