Grup Estudis PoliticsGrup Estudis Politics

Menu


PUBLICACIONS - Posicionament davant la crisi del PSOE i la intolerància amb Catalunya


El Grup d’Estudis Polítics, davant la crisi del règim actual i l’afebliment de la democràcia produïda per la implosió del PSOE a la seu central de Madrid per la lluita interna pel poder, fa pública la seva preocupació per l’actuació de la seva cúpula dirigent i  les manifestacions  dels guanyadors contraris a tot diàleg amb els representants polítics de Catalunya.

I acabar per fer públic el constant plantejament, a l’ensems que el PP, d’una unitat nacional contradictòria amb el pacte constitucional de l’Espanya plural i reconeixement de les nacions històriques de 1978. Aquesta realitat obliga a considerar liquidada, injusta per insuficient i sense validesa democràtica aquella legalitat constitucional.

Una vegada més, per la sola dinàmica dels fets,  constatem que la política catalana no pot veure’s compromesa per la submissió de partits catalans a organitzacions establertes a nivell d’Estat que seguint un diàleg de sords es desentenen de qualsevol proposta i reivindicació nacional catalana que a més rebutgen. El fet recorda la necessitat de que els partits catalans neixin i morin a Catalunya en lloc d’acceptar  veure’s compromesos en les pugnes internes pel poder dels partits espanyols que rebutgen tot diàleg, respecte i tolerància democràtiques amb Catalunya.

El Grup d’Estudis Polítics manifesta que el PSC, en lloc de fer seus els anhels i interessos de les noves generacions i la gent del moviment 15 M, creant una esquerra catalana forta i pròpia, ha fracassat al subordinar-se al PSOE que defensa una visió del binomi Espanya-Catalunya que no es diferencia en res al PP.

El Grup d’Estudis Polítics convida els socialistes demòcrates catalans a virar el seu rumb i a plantejar la seva independència política de pensament i de gestió de tot grup espanyol piramidal i jerarquitzat. 

Aquest nou model que propugnem pel socialisme català ha de decidir amb plena llibertat de decisió, dotar-se de noves formes organitzatives més horitzontals, renovar les seves línies ideològiques i vies d’acció a Catalunya en defensa de les seves idees per a la millora dels sectors socials catalans més desfavorits i situats amb salaris i pensions al llindar de la pobresa, amb independència de les pugnes internes d’un PSOE enrocat en la vella política, del que recomanem desvincular-se col·lectivament per construir un socialisme democràtic català amb visió de futur, integrat dins d’una esquerra catalana radicalment democràtica.  

Barcelona, 3 d'octubre de 2016.


Imprimir Grup Estudis Politics© Grup d'Estudis Polítics

Avís Legal

Política de Privacitat

Mapa Web

Uneix-te

Contacte