Grup Estudis PoliticsGrup Estudis Politics

Menu


PUBLICACIONS - Eleccions estatals


Com molts altres han fet, fan i faran enfoco la situació entre Catalunya i España de cara a les pròximes eleccions del mes de juny a l'estat. És evident que amb la situació econòmica que estem patint i la poca credibilitat que desperta la política es vegi en l'horitzó un increment important de l'abstenció. I quin resultat pot comportar aquest augment de l'abstenció?

Tots els analistes adverteixen que aquest comportament - raonable per una part - pot fer incrementar les expectatives del PP de cara a, no tan sols tornar a guanyar unes eleccions sinó a facilitar-li una formació de govern i, per tant, una continuació de la política de retallades indiscriminades i brutals contra les classes mitjanes i treballadores de l'estat.

Distingeixo la situació a Catalunya, però no hem d'oblidar que les polítiques de dretes tant a Catalunya com a Espanya són molt i molt semblants. I quin és el mal menor per nosaltres, pobres "paganos"? Aquesta és la gran pregunta.

En resum: ens cal anar a votar? Per descomptat que si! Com ha dit algú és l'únic acte que ens iguala a rics i pobres; encara que el ric no cal que vagi a dipositar el vot a l'urna... Ja ho manipula tot per tal que vagin a votar altres a favor del seu interès. Ens queda una pregunta: un altre món és possible?.

Josep Guinot i Mauchan


Imprimir Grup Estudis Politics© Grup d'Estudis Polítics

Avís Legal

Política de Privacitat

Mapa Web

Uneix-te

Contacte