Grup Estudis PoliticsGrup Estudis Politics

Menu


PUBLICACIONS - Europa s'està caient a trossos


En una entrevista concedida per Laura Boldrini al mitjà de comunicació italià La República, Boldrini ens proposa tres idees per tal que Europa sigui contemplada com a pròpia pels/les europeus/es: a) una contribució comunitària de garantia europea per a tots/es els/les europeus/es que necessitin un sosteniment econòmic dins els pressupostos de la Unió; b) la creació d’una ciutadania europea; i c) que els procediments electorals de cara a les eleccions europees siguin iguals per a tothom i que els/les candidats/es siguin transnacionals.

Cal exigir, doncs, un canvi a Europa que limiti el poder dels mercats, dels bancs, de les grans fortunes... i que lluiti decididament contra la corrupció, ja que de seguir com fins ara, Europa caurà a trossos, com molt bé diu Laura Boldrini.

En aquests moments s’està negociant amb Gran Bretanya uns acords (cal llegir més privilegis) per seguir (d’alguna forma) dins la Unió Europea. Gran Bretanya no han signat pas l’acord Schengen de lliure circulació per la ciutadania europea. Tampoc està - plenament - dins l’euro. Ara volen - entre altres prebendes -  perjudicar els drets laborals dels/les treballadors/es comunitaris/es no anglesos/es. Si no s’accepten les seves pretensions Europa pot perdre el pont cap als EUA; ara bé, si s’accepten, plegats començarem a pertànyer menys a Europa.

Josep Guinot i Mauchan


Imprimir Grup Estudis Politics© Grup d'Estudis Polítics

Avís Legal

Política de Privacitat

Mapa Web

Uneix-te

Contacte