Grup Estudis PoliticsGrup Estudis Politics

Menu


PUBLICACIONS - Canviar els referents del passat


Hem tingut dirigents polítics en diferent moments històrics de la nació catalana que han sigut considerats símbols de canvi i recuperació política i social. Macià, Companys, Tarradellas, Pallach, Reventós, Maragall... foren els símbols de la renovació i l’esperança democràtica de tot un poble il·lusionat per viure en llibertat i millorar les condicions de vida de la societat catalana.

L’actual candidat a President de la Generalitat, també President en funcions, ha tingut l'oportunitat de convocar, durant la passada legislatura, la celebració d’un referèndum unilateral d’autodeterminació vinculant per a que el poble català pogués decidir lliure i democràticament mitjançant votació personal i secreta en les urnes el seu futur polític com a nació europea. La mobilització reivindicativa de país celebrada el passat 9 de novembre de 2014, en cap cas es pot considerar com un referèndum vinculant.

Les eleccions autonòmiques del passat 27 de setembre de 2015, proposades amb caràcter plebiscitari, no van donar a la coalició JuntsxSi la majoria absoluta reclamada a l’electorat per fer avançar el procés o proclamar la independència de Catalunya.

Les CUP, amb algunes manifestacions contradictòries, en lloc de donar prevalença als interessos generals de Catalunya i fer avançar el procés cap a la independència, finalment no ha propiciat – tal com venien argumentant - la investidura del candidat de la coalició JuntsxSi. Per la seva banda, aquesta coalició tampoc ha propiciat l’acord substituint el nom d’Artur Mas.

El Grup d’Estudis Polítics demana, en conseqüència, la dissolució del Parlament de Catalunya i la celebració de noves eleccions i, exigeix a les forces polítiques que presentin llistes formades democràticament i amb total transparència davant l’opinió pública.

El Grup d’Estudis Polítics considera que és ara el poble català qui ha de decidir en eleccions lliures, amb informació honesta, neta i verídica el seu futur polític, d’acord amb els respectius programes de les candidatures que es presentin.

El Grup d’Estudis Polítics considera, a més, que el nou govern que resulti d’aquestes noves eleccions i, el nou President/a de la Generalitat que sigui investit/da, hauran de donar empara a la dignitat institucional de la Generalitat de Catalunya, a més d'impedir que la seva política, decidida d’acord amb els/les diputats/des al Parlament i els principis i valors de la Unió Europea, no sigui mediatitzada per interessos aliens (o de partit) ni sotmesa a dictats de governs forans.

Barcelona, 8 de gener de 2016.


Imprimir Grup Estudis Politics© Grup d'Estudis Polítics

Avís Legal

Política de Privacitat

Mapa Web

Uneix-te

Contacte