Grup Estudis PoliticsGrup Estudis Politics

Menu


PUBLICACIONS - Contra la barbàrie


El Grup d'Estudis Polítics fa pública la seva condemna de la barbàrie i l'odi homicida d'Estat Islàmic pels vils assassinats perpetrats a París la nit d'ahir.

Manifestem el nostre suport moral i la nostra solidaritat amb les víctimes i llurs familiars.

Demanem a les autoritat internacionals l'acord d'existència de criminalitat contra la humanitat per Estat Islàmic.

Comminem a les autoritats internacionals a prendre les mesures adients per acabar amb aquesta situació d'inseguretat i incertesa mundial.

Cap acció terrorista podrà tombar els valors de llibertat, igualtat i fraternitat amb què ens identifiquem. Aquests atemptats s'han dut a terme contra els costums, les maneres de fer i de viure europeus. Valors que ells consideren impius. Valors amb què convivim en la diversitat i pluralitat de les nostres ciutats cosmopolites.

Fem una crida contra l'estigmatització de la comunitat musulmana, qui condemna aquests atemptats. Una comunitat no s'individualitza. Els terroristes són subjectes individuals que no convergeixen amb els costums de la comunitat musulmana, pacífica per antonomàsia.

Els terroristes han utilitzat el nom del Déu, Al-l?h, per fer la seva Guerra Santa. La Sharia (llei islàmica) no empara vils accions. El Corà, font de la Sharia, estableix que Déu no estima als agressors: «Combateu en el camí de Déu a qui us combatin, però no sigueu els agressors. Déu no estima als agressors.» (Corà 2:186). Yahvé és el Déu de tothom; tots i totes som fills i filles d'Israel.

Evitem que aquestes accions puguin posar en perill l'arribada de refugiats/des sirians/es. Persones que, com nosaltres vam fer fa unes dècades, fugen de la guerra, la fam i l'opressió d'un règim dictatorial. Posem a l'abast els mitjans necessaris a fi i efecte d'evitar l'estigmatització d'aquest poble germà.

El Grup d'Estudis Polítics ofereix el seu suport al nostre país veí i a la seva societat per a tot allò que pugui ésser necessari.

Barcelona, 14 de novembre de 2015.


Imprimir Grup Estudis Politics© Grup d'Estudis Polítics

Avís Legal

Política de Privacitat

Mapa Web

Uneix-te

Contacte