Grup Estudis PoliticsGrup Estudis Politics

Menu


ACTIVITATS - Homenatge a Lluís Companys


Homenatge a Lluís Companys 15-10-2015

Amb motiu del 75è aniversari de l'afusellament del President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, la Junta del Grup d'Estudis Polítics ha realitzat aquest matí una ofrena floral a la seva tomba. Companys, que morí assassinat per les tropes franquistes en la seva defensa de la República Catalana.

Lluís Companys i Jover, nascut al Tarròs (Lleida), fou el primer president del Parlament de Catalunya (1932-1933), ministre del Govern Espanyol (1933), President de la Generalitat de Catalunya durant al Segona República Espanyola (1934, 1936-1940) i, President d'Esquerra Republicana de Catalunya. Detingut a França per ordre del Govern Espanyol, fou condemnat a mort en un Consell de Guerra sumaríssim sense garanties processals, de forma totalment il·legal.

Essent l'únic President democràticament escollit que ha sigut afusellat, morí la matinada del dia 15 d'octubre al Fossar de Santa Eulàlia, al Castell de Montjuïc, on descalç, trepitjant terra catalana - tal com ell mateix va voler - cridà "Per Catalunya", essent aquestes les darreres paraules del President Companys.

Podeu veure les fotos de l'acte clicant aquí.


Imprimir Grup Estudis Politics© Grup d'Estudis Polítics

Avís Legal

Política de Privacitat

Mapa Web

Uneix-te

Contacte