Grup Estudis PoliticsGrup Estudis Politics

Menu


ACTIVITATS - Via Lliure


Via Lliure 11-09-2015

Enguany, aquesta nostra Diada ha tingut un caràcter plenament polític gràcies a les properes eleccions del 27S. Unes eleccions plebiscitàries per a un futur Estat propi.

L'acte de celebració d'avui he començat amb l'actuació de la cançó del cantautor Lluís Llach, "Venim del nord, venim del sud", per una coral de joves. En els diferents parlaments que l'acte ha tingut, mentre corrien els/les portadors de la insígnia que marcava el nord, s'ha pogut escoltar les paraules inclusió, participació, doncs aquest és un procés inclusiu i participatiu, on no es vol deixar a ningú fora i on es necessita el suport de tothom; també la paraula democràcia, doncs aquest és un procés purament democràtic. L'impossible és el possible, hem pogut escoltar des del col·lectiu Súmate. Qui també han dit que aquest és un país per tothom. A Espanya s'han dirigit, des d'aquest col·lectiu per dir-los en veu alta que aquest procés no trenca res, que això és una nova forma de viure. Ha acabat el representant de Súmate, de família andalusa, citant les paraules de l'expresident xilè Salvador Allende: "La historia es nuestra".

Des de l'escenari hem pogut escoltar l'èxit de la contesa: "sabíem que havíem de guanyar el carrer, perquè només així tindrem guanyades les urnes". El trencament amb Espanya és inevitable. I els nous mandats han de ser clarament democràtics, transparents i lliures de corrupció. Avui s'ha iniciat el final del canvi, un canvi que s'observa arreu. Les persones que surtin elegides en aquest nou parlament saben que tenen el suport de centenars de milers de persones, alhora que saben que han de ser lleials i tenir valentia, doncs el poble de Catalunya no acceptarà claudicacions o falses vies. La República Catalana la tenim a les nostres mans – han conclòs.

Després d'arribar la punta que ens indica el camí a seguir, l'acte ha comptat amb l'actuació d'un grup de rumba catalana (patrimoni nacional català) i ha finalitzat amb el Cant del Segadors.

Podeu veure les fotos de l'acte clicant aquí.


Imprimir Grup Estudis Politics© Grup d'Estudis Polítics

Avís Legal

Política de Privacitat

Mapa Web

Uneix-te

Contacte