Grup Estudis PoliticsGrup Estudis Politics

Menu


PUBLICACIONS - Qui mou els fils del món?


Moltes i moltes vegades ens hem plantejat aquesta pregunta: qui decideix les qüestions socioeconòmiques importants que afecten l’equilibri (o desequilibri) mundial?

Existeixen moltes teories al respecte, tot donant l'exposició a diferents actors, com per exemple el Consell de Seguretat de l'ONU, la Trilateral, els Il·luminati, el Club Bilderberg o les nou famílies: Rothschild (Londres, Berlín i Israel), Rockefeller (EUA i Israel), Warburg (Alemanya), Morgan (Anglaterra), Lazard (París i França), Mosés Israel Seif (Itàlia), Kuhn Loeb (Alemanya i EUA), Lehman Brothers (EUA) i Goldman Sachs (EUA).

Qui juga, doncs, el tauler mundial, auspiciant guerres, decidint assassinats, provocant migracions, creant crisis financeres, provocant conflictes socials, etc.? No és gens desgavellat pensar que hi ha una o vàries persones o un o varis grup d'influència mundial, molt poderosos arreu, que restant en l’ombra juguen amb tots i totes nosaltres, simples mortals i, ens fan creure en la voluntat i permissivitat de deus, deesses i oracles.

Per què dic això? Portant-ho a la nostra esfera més propera tres persones amb forta influència mundial s’han manifestat en pocs dies indirectament, suaument, subtilment, vers la problemàtica de Catalunya: la cancellera Merkel, el primer ministre Cameron i, aquest dimarts, el president Obama. Les interpretacions de les paraules d’aquest trio queden a la voluntat de qui les vulgui fer. Les persones que es dediquen a la política més propera a la ciutadania (Generalitat i Ajuntaments) i que ara mateix es troben immerses en plena campanya electoral, han preguntat a l’oracle - la llista esmentada més amunt -? Potser alguna d'aquestes persones ha demanat permís al grup de persones poderoses per fer les propostes que ens arriben? Potser alguna d'aquestes persones ho ha fet i està jugant amb avantatge? Vés a saber qui té alguna mida de raó en tot això!

Una cosa és segura - almenys a parer meu -: algunes persones mouen els fils del món i fan ballar a la resta segons les seves decisions.

Josep Guinot Mauchan


Imprimir Grup Estudis Politics© Grup d'Estudis Polítics

Avís Legal

Política de Privacitat

Mapa Web

Uneix-te

Contacte